15 sfaturi pentru a parca masina intr-un loc sigur, fara a fi in pericol, pentru soferitele care merg singure la cumparaturi

Soferii nostri de sex feminin ar trebui sa acorde o atentie deosebita sigurantei atunci cand isi parcheaza vehiculele pe strada sau chiar la mall. Aceste parcari sunt adesea un refugiu pentru ca infractorii sa poata prada victime inocente si vulnerabile. De aceea, noi, cei de la Scoala de Soferi Cluj va oferim urmatoarele 15 sfaturi care va pot fi de mare ajutor.

15 Sfaturi pentru a parca masina intr-un loc sigur, fara a fi in pericol

 1. Parcati intotdeauna intr-un loc central, bine luminat, de preferinta acolo unde exista oameni de la paza care patruleaza sau persoane care trec pe langa el.
 2. Observati ce etaj si in ce zona ati parcat si aveti cheile gata la intoarcere, daca ati lasat masina intr-o parcare subterana.
 3. Incercati sa parcati astfel incat sa va apropiati din partea soferului masinii la intoarcere. Asa nu veti fi surprinsa de cineva care se ghemuieste langa usa.
 4. Tineti cheile in mana in timp ce va apropiati de masina parcata. Nu asteptati pana ajungeti in masina pentru a le cauta in geanta. Expertii spun ca sunteti cel mai vulnerabile atunci cand va urcati sau iesiti din masina.
 5. Daca exista un vehicul mare sau o masina cu aspect suspect, parcata langa a ta sau chiar daca nu te simti in siguranta in privinta apropierii de acel vehicul, gaseste mai degraba un agent de paza sau un paznic care sa te conduca pana la masina ta.
 6. Daca nimeni nu este disponibil, cautati un cuplu sau un grup de persoane din apropiere si fie rugati-i frumos sa va ajute, fie pur si simplu mergeti impreuna cu ei, daca merg in directia vehiculului dumneavoastra.
 7. Cand va apropiati de masina, indiferent de locul in care l-ati parcat, faceti un tur de jur imprejur intotdeauna pentru a verifica daca exista nereguli.
 8. Asteptati pana cand sunteti aproape de masina inainte de a debloca usile si, daca designul masinii o permite, deblocati numai usa soferului.
 9. Evitati conversatiile pe telefonul mobil atunci cand va intoarceti la masina, deoarece acest lucru va poate distrage.
 10. Nu va lasati cu geanta de mana deschisa si nu lasati lucruri de valoare la vedere in masina.
 11. Unii experti in securitate sfatuiesc chiar femeile cu parul lung sa-l lege pentru a avea o viziune mai clara si atotcuprinzatoare la ce se intampla in jur.
 12. Pozitioneaza-va corpul si caruciorul de cumparaturi intr-o maniera care sa iti ofere un avantaj fata de un potential atacator cand puneti lucrurile in masina.
 13. Verificati scaunul din spate inainte de a va urca in masina, chiar daca ati lasat-o cu usile incuiate.
 14. Fiti deosebit de vigilente cu privire la rotile dvs., intrucat adesea infractorii plaseaza obiecte ascutite fie in spatele sau in fata pneurilor dvs., in incercarea de a le perfora pentru a va putea lasa vulnerabila.
 15. Daca parcati pe strada alegeti intotdeauna un loc circulat, bine luminat.

Concluzie
Am dori sa le felicitam pe soferitele noastre pentru prudenta pe care o afiseaza de obicei pe drumurile publice. Ne dorim ca aceste recomandari sa contribuie la cresterea gradului de constientizare si protectie, a sigurantei dumneavoastra impotriva infractorilor care gasesc pe drumurile noastre.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini