8 greseli facute in timpul examenului de conducere

Ati facut inscrierea la scoala de soferi Cluj, ati primit lectiile de conducere si ati exersat din greu. Corect? Acum, aveti suficienta incredere in fortele proprii. Asta e bine. Cu toate acestea, pentru a va pregati pentru marea zi a examenului de conducere, trebuie sa fiti foarte atenti la greselile comune pe care multi soferi care de-abia au invatat sa sofeze le fac in ziua examenelor de carnet.
In cele ce urmeaza sunt prezentate principalele greseli comune.

 1. Nu opriti masina complet
  Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli pe care trebuie sa le evitati in timpul testului de conducere. Faceti rulari sau opriri incomplete. Multi soferi incepatori isi incetinesc partial masina si nu ajung la punctul de oprire completa.
  Aceasta este o greseala grava pe care trebuie sa o evitati in timpul testului de conducere. Incetiniti masina si opriti-o complet in spatele liniei de demarcatie.
  Trebuie sa va opriti in spatele liniei de demarcatie. Trebuie sa incetiniti masina atunci cand faceti un viraj dreapta la o intersectie.
 2. Schimbarea necorespunzatoare a benzilor
  Semnalizati-va intentia de a schimba benzile in timp ce mergeti. Utilizati farurile pentru a-i informa pe ceilalti despre ruta pe care o sa o luati. Verificati critic oglinzile si punctele oarbe inainte de a schimba benzile. Multi oameni uita sa faca acest lucru chiar si in timpul testelor de conducere.
  Asigurati-va ca ati schimbat benzile in mod corect. Pentru a face acest lucru, trebuie sa priviti mai intai, sa semnalizati, sa verificati privind in spate si in oglinzile laterale si, in final, sa rotiti capul pentru a verifica daca exista vreun vehicul in punctul orb. Dupa ce sunteti sigur de toate acestea, puteti schimba benzile.
 3. Lipsa controlului directiei
  Increderea este buna, dar excesul de incredere este foarte rau. Nu condiceti cu o singura mana, bazandu-va pe o incredere in sine excesiva. Tineti ambele maini pe volan intr-un mod echilibrat, altfel riscati sa pirdeti controlul directiei pe care ruleaza masina si sa produceti accidente.
 4. Nu acordati atentia obligatorie pietonilor
  Acordati o atentie deosebita trotuarelor sau trecerii marcate cu zebra pentru a anticipa reatciile pietonilor, mai ales atunci cand faceti un viraj.
 5. Va lasati distrasi in timp ce conduceti
  Nu folositi in niciun caz telefonul mobil si nu va jucati cu aparatul de radio sau sistemul stereo in timpul testului de conducere. Va distrage mintea si va va distruge concentrarea. Nu mai faceti aceste lucruri si concentrati-va doar pe conducerea masinii. Pastrati-va atentia numai pe drum.
 6. Confuzie la intersectii cu patru stopuri
  Luati decizia corecta cand veti gasi o intersectie cu indicatoarele de oprire, mai ales la stopuri pe toate cele patru sensuri. Asigurati-va ca cunoasteti utilizarile diferitelor semnale si toate actiunile pe care trebuie sa le efectuati in timp ce alte masini sunt in intersectie. Asteptati cu rabdare pana va vine randul.
 7. Neasigurarea )observarea insuficienta)
  Multi elevi nu reusesc sa observe corect iesirea dintr-o intersectie sau din sensul giratoriu. Greseala obisnuita este observatia insuficienta la stanga, la dreapta, la sensuri giratorii, la deplasare.
  Cand dati examenul trebuie sa va uitati peste umar de mai multe ori. Stiti cand trebuie sa faceti acest lucru?
  Crvartalurile unde sunt locuinte sunt locurile in care multi elevi de scoala de soferi dau gres. Ei nu se opresc la jonctiunile in T si nu fac o observatie corecta sau eficienta a traficului.
  Acestia ruleaza la secunda, fara sa aiba o observatie suficienta si atenta la dreapta si la stanga, neasigurandu-se in mod corect.
 8. Conducerea prea inceata
  Multi soferi care invata sunt prea preocupati, crispati, ingrijorandu-se extrem de mult cand conduc masina si trebuie sa faca o manevra. Ca urmare a acestor griji, acestea dau examenul de carnet mergand foarte lent, un fapt care nu este de dorit la un examen de conducere. Acesta este motivul pentru care trebuie sa iti accelerati masina atunci cand incep sa va depaseasca si sa va claxoneze o multime de alte masini.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini