8 obiceiuri proaste la volan care va pun viata in pericol

Chiar si cei mai experimentati soferi au cel putin unul sau doua obiceiuri periculoase de condus. Toate obiceiurile proaste de condus din aceasta lista sunt cele mai frecvente cauze pentru care in cel mai bun caz puteti avea de-a face cu Politia Rutiera, deoarece ele contribuie in mod direct la distragerea atentiei de la drum si la producerea de accidente grave! In cel mai rau, ajungeti la spital! Legislatia rutiera pe care o invatati la noi, la scoala de soferi Cluj-Napoca trebuie respectata pentru a nu va pune inutil in pericol.  Identificati-va obiceiurile proaste la volan si capati de ele imediat!

 

 1. Utilizati telefonul mobil in timp ce conduceti
  Fie ca  raspundeti la telefon, ca sunati pe cineva, ca trimiteti un mesaj rapid unui prieten, fie ca va uitati pe FaceBook pentru cele mai recente postari ale celor dragi, folosirea telefonului mobil in timpul conducerii autoturismului este un obicei periculos. Mii de oameni mor zilnic din aceasta cauza. Este o urgenta si trebuie sa folositi telefonul? Tragti pe dreapta!
 2. Nu purtati centura de siguranta
  Poate ca unul dintre cele mai usor de pus in aplicare lucru este punerea centurii de siguranta. Centurile de siguranta trebuie sa fie purtate la fiecare calatorie pentru a impiedica evacuarea fortata a soferului si a pasagerilor din masina in cazul unui accident. Daca intampinati dificultati in a va aminti sa va puneti centura si masina nu este dotata cu un dispozitiv care sa va semnalizeze sonor acest lucru, puneti-va o hartie pe volan pe care sa scrieti un singur cuvant „centura!”
  In cele din urma, dupa un timp, fixarea centurii de siguranta va deveni a doua natura.
 3. Nu pastrati distanta obligatorie
  Aceasta inseamna ca sofati in spatele unui alt vehicul aflat prea aproape. Mentineti intotdeauna o distanta sigura. Prin definitie, distanta potrivita ar fi distanta pe care ar trebui sa o aveti fata de vehiculul din fata dumneavoastra, astfel incat, indiferent de ceea ce face vehiculul respectiv, sa aveti timp sa efectuati o manevra prin care sa evitati o coliziune.
 4. Viteza prea mare in conditii meteorologice nefavorabile
  Una dintre cele mai importante abilitati pe care un conducator auto le poate avea este capacitatea de a analiza starii drumului si a vremii. De aceea folosim doi termeni pentru a descrie aceste medii: ideal si nefavorabil. Conditiile ideale sunt conditii perfecte, in care nu este nevoie sa va ajustati modul in care sofati pentru a fi in siguranta. Ajustarile de viteza vor trebui efectuate atunci cand conditiile meteorologice vor fi nefavorabile. Vremea nefavorabila condusului inseamna: ploi abundente, gheata, zapada, ninsoare, polei, etc.
 5. Conduceti cand sunteti obositi
  Oboseala la volan poate duce la un accident. Sa adormiti  la volan este o posibilitate foarte reala atunci cand corpul  lipsit de odihna. La un moment veti adormi pentru ca aveti nevoie de odihna. Planificati-va intotdeauna calatoriile lungi din timp, astfel incat sa puteti lua in considerare durata calatoriei, dar si pauzele obligatorii de odihna. Daca la un moment dat va simtiti prea obositi ca sa conduceti, rugati un prieten din masina sa conduca sau trageti pe dreapta si odihniti-va. Este un compromis mic pe care sa-l faceti, pentru ca altfel va puneti viata in pericol fara sens.
 6. Neacordarea prioritatii in trafic
  Intersectiile se numara printre punctele cele mai periculoase si reprezinta locul multor coliziuni. Pe masura ce intrati intr-o intersectie, scanati intreaga zona pentru a evita probleme potentiale. Fiti atenti si acordati prioritate!
 7. Nu semnalizati sau nu semnalizati la timp
  Semnalizarea inaintea schimbarii directiei de mers este obligatorie!  Semnalizarea le permite celorlalti soferi sa planifice drumul si sa isi adapteze viteza pentru a nu va lovi. Este nu doar important, co obligatoriu sa semnalizati cand schimbati banda de mers, indiferent ca sunteti pe strazile orasului sau pe autostrazi!
 8. Nu va tineti masina intr-o stare buna de functionare
  Vehiculul dumneavoastranecesita atentie si intretinere regulata pentru a ramane in standardele de siguranta necesare. Indiferent de bun sofer ati devenit, aveti nevoie de un vehicul care este in stare buna. Pregatirea pentru drum trebuie sa includa o inspectie scurta inainte de plecarea vehiculului de pe loc!

  Va datorati dumneavoastra si celor dragi sa conduceti masina in siguranta si cu cea mai mare atentie. Nu uitati ca legile sunt facute pentru a va tine in siguranta atunci cand sofati, deci nu le ignorati!

Nu puteți copia conținutul acestei pagini